JADŁOSPIS
PIONIEDZIAŁEK 10.02.2020
Śniadanie: Szwedzki stół dzieci same komponują swoje kanapki; pieczywo z masłem, jajko, szyneczka indycza, twarożek, sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, rzodkiewka, ser żółty „Salami”, Herbata owocowa z poziomką, Mleko, Marchew do chrupania (1,3,6,7,9 *)
Obiad: Zupa jarzynowa na drobiu z koperkiem, Makaron pełnoziarnisty z serem waniliowym i sosem leśnym, Kompot jabłkowy (1,7,8)
WTOREK 11.02.2020
Śniadanie: Sałatka brokułowa, Pieczywo z szynką swojską, Herbata aroniowo- malinowa, Jabłko (1,7,9 *)
Obiad: Zupa ogórkowa, Kotle schabowy, Ziemniaki, Surówka z kapusty pekińskiej i papryki, Kompot wiśniowo- jabłkowy (1,3,7,8)
ŚRODA 12.02.2020
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, Bułki pszenne i orkiszowe z masłem, Serek jagodowy własnej produkcji, Szynka biała z kurczaka, Ogórek zielony, Kiełki, Banan, Napar owocowy (1,6,7,9*)
Obiad: Zupa fasolowa na wędzące z kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki, Knedle z serem, posypane tartą mleczną czekoladą, Kompot z czarnej porzeczki z dodatkiem nektaru z banana (1,3,7,8)
CZWARTEK 13.02.2020
Śniadanie: Chleb kujawski i na zakwasie z masłem, Pasta rybno- jajeczna ze szczypiorkiem, Szynka bostońska, Ogórek kiszony, Mandarynka, Mleczna kawa zbożowa Anatol, Herbata z cytryną (1,3,4,6,7*)
Obiad: Barszcz czerwony, zabielany z ziemniakami i koperkiem, Udziec z indyka w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka z selera, rodzynek i orzechów włoskich, Kompot truskawkowy (1,3,5,7,8)
Piątek 14.02.2020 ♥♥♥
Śniadanie: Parówki z szynki na gorąco, Chleb słonecznikowy i pszenno- żytni z masłem, jajkiem, pomidorem malinowym i szczypiorkiem, Pół gruszki, Kakao, Herbata leśna, Czekolada mleczna (1,3,6,7*)
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z natką pietruszki, Filet z miruny smażony, Ziemniaki, Surówka z kapusty kiszonej, żurawiny, jabłka i marchewki, Kompot z aronii, śliwki, jabłka i wiśni (1,3,4,5,7,8)
Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.
Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną. Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie. Sporządziła: Marlena MichalskaJADŁOSOI