JADŁOSPIS 09-13.09.2019
PONIEDZIAŁEK 09.09.2019
Śniadanie: Stół szwedzki- dzieci same komponują swoje kanapki; sałata, polędwica sopocka, szyneczka drobiowa, pomidor, szczypiorek, ogórek, jajko, ser żółty, kiełki, twarożek śmietankowy, Morela, Mleko czekoladowe, Herbata owocowa z miodem naturalnym (1,3,6,7,9 *)
Obiad: Zupa grochowa z kiełbasą, Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i sosem leśnym/maliny, jagody, truskawki, cukier ,mąka ziemniaczana/ Kompot z czarnej porzeczki (1,3,7,8)
WTOREK 10.09.2019
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, Bułki grahamki i pszenne z masłem, kurczakiem gotowanym i rzodkiewką, Śliwki, Herbata dzika róża z jabłkiem (1,6,7,9 *)
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, Gołąbki w sosie pomidorowym, Ziemniaki, Surówka z selera i marchewki, Kompot wieloowocowy (1,3,7,8)
ŚRODA 11.09.2019
Śniadanie: : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorem, Kolorowa papryka , Pół gruszki, Kakao, Herbata żurawinowa (1,6,7*)
Obiad: Zupa brokułowa na indyku z koperkiem, Knedle ze śliwką i jogurtem, Kompot jabłkowo- malinowy
CZWARTEK 12.09.2019
Śniadanie: Jajecznica na maśle, Chleb kujawski i pszenno- żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką, Pieczywo z szynką, Mleko, Herbata truskawka- rabarbar (1,6,7,9 *)
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem muszelki, Kotlet schabowy, Surówka z białej rzodkwi, ogórka, marchewki, pory i kukurydzy, Kompot wiśniowy (1,3,7,8)
PIĄTEK 13.09.2019
Śniadanie: Chleb alpejski i pszenno- żytni z masłem, pasztet pieczony drobiowy, szynka gotowana, Ogórek kiszony, Herbata owocowa, Mleczna kawa zbożowa (1,7*)
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, Kotlet mielony z fileta rybnego, Ziemniaki, Surówka z kiszonej kapusty i jabłka, Kompot agrestowo- porzeczkowy (1,3,4,5,7,8)
Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.
Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Sporządziła: Marlena Michalska