JADŁOSPIS 16-20.09.2019
PONIEDZIAŁEK 16.09.2019
Śniadanie: Chleb słonecznikowy i pszenno-żytni z masłem, filetem z indyka, ogórkiem kiszonym, posypane tartym żółtym serem, Arbuz, Kakao (1,6,7,9 *)
Obiad: Zupa kalafiorowa na drobiu, Pyzy na parze z sosem truskawkowo- jogurtowym, Kompot śliwkowy (1,3,7,8)
WTOREK 17.09.2019
Śniadanie: Musli „Sante” z mlekiem, Bułki orkiszowe i pszenne, szynką domową, ogórkiem zielonym, Twarożek jagodowy, Nektarynka, Herbata aroniowa (1,6,7,9 *)
Obiad: Krupnik z jarzynami i koperkiem, Klopsiki drobiowo- wieprzowe/ pierś kurczaka, szynka wieprzowa/ w sosie pomidorowym, Surówka z białej kapusty, marchewki, ogórka gruntowego z olejem słonecznikowym , Kompot jabłkowy (1,3,7,8)
ŚRODA 18.09.2019
Śniadanie: Chleb firmowy z lnem oraz pszenno- żytni z masłem, Pasta z twarogu i fileta z makreli, Kiełbasa krakowska, Papryka, Orzechy ziemne i słonecznik do chrupania, Mleko, Herbata owocowa (1,5,6,7,9 *)
Obiad: Zupa fasolowa z kiełbasą, Racuchy z serem, Sałatka owocowa /gruszka, winogron, arbuz / Kompot z czerwonej porzeczki i jabłka (1,3,7,8)
CZWARTEK 19.09.2019
Śniadanie: Sałatka makaronowa/ makaron, ogórek zielony, koperek, polędwica drobiowa, kukurydza, sos jogurtowo- majonezowy z nutą czosnku, Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, Jabłko, Kakao, Herbata truskawka z pigwą (1,6,7*)
Obiad: Kapuśniak, Potrawka z kurczaka z jarzynami, Ryż na sypko, Sałatka z buraczka czerwonego, Kompot truskawkowo-agrestowo (1,7,8)
PIĄTEK 20.09.2019
Śniadanie: Kasza manna na mleku, Bułka ciabata i chleb graham z masłem i kiełbasą z szynki, Pomidor malinowy, Twarożek brzoskwiniowy, Herbata żurawina- malina (1,4,5,7*)
Obiad: Zupa z soczewicy z ziołami, Pierogi z jagodami i śmietaną, Banan, Kompot z aronii, śliwki, jabłka i wiśni (1,5,7,8)
Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.
Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Sporządziła: Marlena Michalska