JADŁOSPIS 24.02-28.02.2020
PONIEDZIAŁEK 24.02.2020
Śniadanie: Chleb słonecznikowy i na zakwasie z masłem, Ser żółty z dziurami, Szczypiorek, Kiełbasa z szynki, Pomidor, Kakao, Herbata wieloowocowa z poziomką, Pomarańcza
(1,6,7,9 *)
Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, Makaron ze szpinakiem, piersią z kurczaka i czosnkiem, Kompot z aronii, śliwki i wiśni (1,7,8)
WTOREK 25.02.2020
Śniadanie: Granola z mlekiem, Bułki z pełnego przemiału i pszenne z masłem, kurczakiem gotowanym, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Serek jagodowy z miodem, Pół kiwi
Herbata truskawkowo- malinowa (1,6,7,9 *)
Obiad: Zupa ogórkowa, Gulasz z szynki, Kasza orkiszowa, Surówka z kapusty młodej, jabłka
i marchewki z jogurtem naturalnym, Kompot jabłkowy (1,7,8)
ŚRODA 26.02.2020
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, Pasta jajeczna, Twarożek z rzodkiewką
i szczypiorkiem, Ogórek kiszony, Kiełki, Pół gruszki, Mleko, Herbata aroniowo- leśna(1,3,7,9 *)
Obiad: Zupa kalafiorowa na maśle z koperkiem, Racuchy z twarogiem i bananem, Jogurt owocowy, Kompot rabarbarowo- truskawkowy (1,3,7,8)
CZWARTEK 27.02.2020
Śniadanie: Sałatka jarzynowa, Chleb 5 ziaren i pszenno- żytni z masłem, szynką z kotła, Herbata dzika róża
z wiśnią, Banan, Mleko czekoladowe (1,6,7*)
Obiad: Krupnik jaglany z jarzynami i koperkiem , Kotlet schabowy w słoneczniku, Ziemniaki, Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, Kompot z agrestu, czerwonej porzeczki i maliny (1,3,7,8)
PIĄTEK 28.02.2020
Śniadanie: Jajecznica na maśle, Chleb z Warmii i pszenno- żytni z masłem, kiełbasą podsuszaną z indyka, Papryka czerwona i zielona, Kakao, Pestki dyni i żurawina,Herbata z cytryną (1,3,5,7*)
Obiad: Zupa chłopska z kapustą włoską, Pierogi ruskie ze śmietaną, Marchew i jabłko
do chrupania, Kompot z czarnej porzeczki (1,3,4,7,8)
Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.
Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie. Sporządziła: Marlena Michalska